Acolliment Familiar

L’acolliment familiar és una de les formes d’ajut i protecció als infants i adolescents que es troben en una situació familiar que fa que hagin de viure fora de la seva família. L’acolliment ofereix una alternativa a aquests infants.

És una mesura temporal per oferir als infants el millor entorn possible per créixer fins que la seva família resolgui els problemes que l’impedeixen d’ocupar-se’n.

Els infants que necessiten una família d’acollida han viscut situacions difícils que els han portat a la separació del seu nucli familiar d’origen i estan en situació de desemparament.

Les circumstàncies personals d’aquests infants són molt diverses: poden ser petits o grans (des de nadons fins a divuit anys), de diferents cultures, amb germans o sense, i poden presentar necessitats educatives especials.

Ser família acollidora dóna l’oportunitat d’estimar, educar i donar seguretat a un infant que ho necessita, tot fent les funcions que temporalment no pot fer la família d’origen.

Cal tenir clar que la separació física entre l’infant i la seva família no implica que els lligams afectius es trenquin.

La família acollidora ha de vetllar per la formació i el desenvolupament integral de l’infant.

Vull acollir un infant, com ho faig?

Si tens ganes de formar part i participar de forma voluntària en una de les accions d’acolliment que desenvolupem, aquí tens una gran oportunitat. Necessitem persones com tu!

    Quan rebem la teva inscripció, ens posarem en contacte amb tu per concertar una entrevista: on t’explicarem més el projecte, ens coneixerem, ens diràs les teves expectatives i valorarem el teu perfil.

    Apunta't!

    4 + 14 =