Instal·lació floral al Temps de Flors de Girona 2024 

17/05/2024 | Fundació Infància i Família

És Temps de Flors a Girona i des d’Infància i Família estem molt agraïdes de formar part un any més d’aquesta celebració tan especial.  

Ja fa 15 anys que participem i aquest cop, hem tornat a unir forces amb les estudiants del Batxillerat artístic de l’Institut Sobrequés per dissenyar i muntar la instal·lació floral.  Després de molts mesos treballant, donant a conèixer el treball del Servei d’Acolliment als alumnes, dissenyant projectes, la maqueta seleccionada va ser la de la Bruna Vacas Oliver i la Natalia Armijo Zelaya. 

Amb el disseny seleccionat, les estudiants es van posar a treballar per muntar la instal·lació. Durant tres dies, els alumnes del batxillerat artístic van ser al Centre Cultural La Mercè construint l’exposició floral. Pots veure el vídeo del muntatge al nostre Instagram.

El resultat és una instal·lació que té com a element central el cub. Una estructura que no té cares opaques, sinó que deixa veure el seu interior, representant així un símbol de transparència i compromís, valors fonamentals de la Fundació Infància i Família. 

Les arestes florides de tants colors que envolten l’estructura representen la protecció que les professionals ofereix als més petits, una protecció que s’estén com un mantell acollidor. 

El color blanc, present com a element central, simbolitza la innocència de la infància, posant en relleu la importància de protegir i cuidar els més vulnerables de la nostra societat. A més, les catifes vermelles, rodejades de plantes aromàtiques, tracen un camí cap a l’acció solidària, destacant el paper crucial de les famílies acollidores i de tota la comunitat que col·labora amb els programes de la fundació. 

Amb aquesta instal·lació, volem donar visibilitat a la tasca de la Fundació Infància i Família i inspirar a més famílies a col·laborar en l’acolliment familiar. 

Som al Centre Cultural La Mercè durant tot Temps de Flors de dilluns a diumenge de 9:30 a 21:00. Si vens i penges una fotografia etiqueta’ns i utilitza el hashtag: #AcullTempsdeFlors  

T’esperem!