La psicòloga Griselda Subirà parla sobre la Baranhus al programa “Les dones i els dies” de Catalunya Ràdio

18/06/2024 | Fundació Infància i Família

Compartim amb vosaltres aquest programa de “Les dones i els dies”, de Catalunya Ràdio, on participa la Griselda Subirà, psicòloga de la Barnahus de Barcelona. Un episodi molt interessat on es parla de l’abús sexual en infants amb testimonis i professionals i on la Griselda explica com s’aborden els casos que arriben a la Barnahus. 

Griselda Subirà presenta la Barnahus com un servei innovador que busca canviar la manera de tractar els casos d’abús sexual infantil. Aquests acostumen a ser processos molt llargs i de revictimització de l’infant en entorns molt freds i hostils. La Barnahus, en canvi, està dissenyada com un servei amb aspecte de casa, de llar, on estan centralitzats tots els serveis necessaris sota un mateix sostre, oferint un entorn més acollidor i proper amb infants i famílies. 

A més de parlar sobre la detecció dels casos sense caure en prejudicis ni responsabilitzar els menors, Subirà posa en relleu la importància de proporcionar un entorn segur i comprensiu, un factor clau per acompanyar infants i famílies. 

Us convidem a totes a escoltar aquest programa tan interessant.