El dijous 18 d’abril vam col·laborar amb la Universitat de Girona per oferir dos tallers destinats a estudiants de psicologia i educació social. L’objectiu d’aquestes dues sessions era la de proporcionar-los una experiència pràctica en el camp de la intervenció psicosocial.
El primer taller, fet a alumnes de segon del curs d’Educació Social, va tractar l’anàlisi d’intervencions socioeducatives a través de la presentació d’un cas pràctic d’acolliment familiar. Aquesta sessió va ser dirigida per les professionals Anna Franquesa i Sílvia Sidera, que van compartir les seves experiències reals i van proporcionar a les estudiants un espai de reflexió sobre la pràctica en aquest àmbit específic.
El segon taller, organitzat en col·laboració amb la Facultat de Psicologia i adreçat a les alumnes de tercer curs, va abordar la importància de les habilitats pràctiques en la recopilació d’informació sobre els individus. Les estudiants van tenir l’oportunitat d’aprendre sobre el rol de la psicòloga en l’àmbit professional, explorant les diverses tasques i funcions que exerceixen en el seu dia a dia. Les nostres professionals, Marta Vilarrasa i Susana Moreno, van compartir la seva experiència en l’acolliment familiar i les funcions específiques que desenvolupen les professionals de la Fundació Infància i Família.
Aquestes sessions han proporcionat als universitaris una valuosa oportunitat per adquirir coneixements pràctics i explorar les diverses facetes de la intervenció psicosocial. Amb la participació de professionals experimentades i casos reals, les estudiants han après noves eines necessàries per afrontar els reptes de la seva futura carrera professional.